10-20 (10-18) SE AVVIKENDE TIDER
menu

Snart ferie?

Mange av oss reiser bort i sommerferien, noen et par dager – andre opptil flere uker. Vi forlater blomstene våre hjemme alene, og når vi kommer tilbake er det ofte flere som har visnet.  Men fortvil ikke, det finnes gode råd som kan hjelpe deg å holde liv i blomstene, selv om du er bortreist.

Ferievanner_1

Første bud er alltid å alliere seg med en nabo, venn eller familiemedlem, som kan se til plantene dine en til to ganger i uken. Spesielt når det er en så varm sommer som mange har hatt i år. Men har du ingen som kan komme og se til plantene dine, finnes det andre muligheter.

6 tips for vanning av blomster

                   

Ferievanner_2

Ferievanneren er enkel og praktisk
Mester Grønn har utviklet en egen ferievanner som sørger for at plantene holder seg fine mens du er borte noen dager. Det første du må gjøre er å sette det som kan flyttes i så mye skygge som mulig. Så fyller du en plastflaske med vann, skrur ferievanneren på flasken og setter den på hodet oppi balkongkassen. Da trekker den ut så mye vann som den trenger selv, og du kan komme hjem til en fortsatt blomstrende og fin uteplass.

Ferievanner_3

Bruk grow-in selvvanningspotte
Grow-in selvanningspotte er også super som ferievanner til vanntørste planter. Potten er laget av et unikt materiale som regulerer vanntilførselen til plantene, slik at du ikke trenger å vanne så ofte. Fyll vann i selvvanningspotten til alt vannet er trukket opp. Planten vil da forsyne seg selv med vann etter behov mens du er på ferie.

Da gjenstår det bare å ønske riktig god ferie!

Potterose_growin